ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΣΚΡΑΠΙΤΣΑΡΙΣΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΚΑΡΠΙΤΣΑΡΙΣΤΑ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ΨΗΦΙΔΑ ΔΙΧΤΥ ΒΟΤΣΑΛΑ

Οι ακανόνιστες πλάκες είναι φυσικά πετρώματα και η ονομασία τους οφείλεται στο ακανόνιστο τυχαίο σχήμα τους. Προέρχονται από φυσικά πετρώματα (όγκους πέτρας) τα οποία σχίζονται σε λεπτά φύλλα κατά διεύθυνση κάθετα προς την διεύθυνση συμπίεσή τους.


Τοποθέτηση

1. Δάπεδα
Το υπόστρωμα πρέπει να είναι από σκυρόδεμα 5-10cm ελαφρά οπλισμένο, επάνω στο οποίο τοποθετούμε με την χρήση λάσπης τσιμέντου τις ακανόνιστες πλάκες  με έναν μικρό αρμό μεταξύ τους περίπου 1-2 cm και για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί κάποια κομμάτια από τις ακανόνιστες πλάκες να πελεκηθούν με την χρήση μεταλλικών σφυριών. Η αρμολόγηση γίνεται με την ίδια λάσπη που χρησιμοποιούμε για την τοποθέτηση τους, την ίδια ώρα είτε μετά από 2-3 μέρες με την χρήση λάσπης τσιμέντου γκρι ή άσπρου ή και με έτοιμο αρμόστοκο κατάλληλο για φυσικά πετρώματα σε διάφορα χρώματα.

2.Επενδύσεις
Για να χρησιμοποιήσουμε τις ακανόνιστες πλάκες για επενδύσεις τοίχων, εφαρμόζουμε τον ίδιο τρόπο με την τοποθέτηση τους στα  δάπεδα, αλλά σίγουρα θέλει περισσότερη προσοχή και κατά την τοποθέτηση τους και κατά την αρμολόγηση τους.Ακανόνιστη Καβάλας

Ακανόνιστη Σικής Μπλέ

Ακανόνιστη Σικής

Ακανόνιστη Ιώ

Ακανόνιστη Χρυσαφί

Ακανόνιστη Καφέ

Ακανόνιστη Μπορντώ

Ακανόνιστη Κίτρινη

Ακανόνιστη Λέμον

Ακανόνιστη Καρύστου

Ακανόνιστη Χακί

Ακανόνιστη Καρύστου Καφετί

Ακανόνιστη Αλτάνα

Ακανόνιστη Ρόζα

Ακανόνιστη Γεράνι

Ακανόνιστη Αντίκ Καβάλας

Ακανόνιστη Αντίκ Σικής

Ακανόνιστη Μάνδρας Αντίκ

Ακανόνιστη Θάσου Αντίκ

Ακανόνιστη Τραβερτίνο Αντίκ